logosokak.png

 • VINA

  RESTORAN SOKAK

  Restoran Sokak smješten je u centru Slavonije, u Osijecko-Baranjskoj županiji. Kako današnja katedrala, bazilika Sv. Petra, sagrađena u neogotičko-romanskom stilu svrstava Đakovo u jedan od gradova koji svakako morate posjetiti i Restoran Sokak je postao nezaobilazno mjesto mnogih turista.

  PROČITAJTE VIŠE

 • VINA

  ĐAKOVAČKA VINA

  Stoljetna tradicija biskupije u Đakovu, a sada nadbiskupije, u proizvodnji i njegovanju kvalitetnih sorti grožđa i veoma kvalitetnog vina na obroncima Dilj gore u pitomom selu Trnava. Čuvamo i njegujemo tradiciju MISNIH VINA.

  PROČITAJTE VIŠE

O NAŠEM RESTORANU

Restoran Sokak smješten je u centru Slavonije, u Osijecko-Baranjskoj županiji. Kako današnja katedrala, bazilika Sv. Petra, sagrađena u neogotičko-romanskom stilu svrstava Đakovo u jedan od gradova koji svakako morate posjetiti i Restoran Sokak je postao nezaobilazno mjesto mnogih turista. Nalazimo se u neposrednoj blizine državne ergele lipicanaca koja je osnovana davne 1506. godine po čemu je među najstarijima u Europi i najstarija u Hrvatskoj.

PROČITAJTE VIŠE PRONAĐITE NAS NA KARTI

 

VINA

VINA.jpg

Povijest misnih vina datira još iz 13. stoljeća kada se bosanski biskup Ponsa i Bosanska biskupija seli u Đakovo. Biskupom postaje Petar Bakić, koji oživljuje gospodarstvo te sadi vinograde u Trnavi. Biskup Josip Čolnić povećava nasade u Trnavi te sadi nove vinograde na novom lokalitetu Mandićevac (Pridvorje). Te godine biskupom postaje Antun Mandić, koji proširuje površine vinograda u Mandićevcu. Ime poznatog lokaliteta "Mandićevac" vezano je uz rad i ime ovog biskupa. Biskupom postaje Josip Juraj Strossmayer, koji je mnogo doprinjeo na području vinarstva i vinogradarstva na ovim prostorima, a posebno u proizvodnji vina. 1870. godine gradi podrum u Trnavi, 1875. u Musiću, te obnavlja i proširuje već postojeći podrum u Mandićevcu. I prije Strossmayera, a naročito za njegovo vrijeme vina đakovačke biskupije bila su poznata u domovini ali i izvan nje. Iznošena su na izložbe i odlikovana su visokim priznanjima u vremenu od 1864. godine do 1891. godine u Parizu, Beču, Trstu i Zagrebu.

Izvor www.misna-vina.com

fbicon

footerlogoRestoran SOKAK je nastao kao logičan slijed razvoja, te pružanja usluga u sklopu turističke ponude grada Đakova. SOKAK je mjesto za promociju, kušanje i uživanje u vinima ovog dijela Hrvatske. U Sokaku gosti se mogu relaksirati i uživati u prekrasnom ugođaju, podržanim odličnim vinima iz ponude i izvrsno sljubljenim gastronomskim prijedlogom.

 

RADNO VRIJEME 10:00-17:00

 

designer17.png